Recepty TALK CHATEAUBRIAND, POTATO PUREE S HĽUZOVKOVÝM MASLOM A GRILOVANOU ZELENINOU
TALK CHATEAUBRIAND, POTATO PUREE S HĽUZOVKOVÝM MASLOM A GRILOVANOU ZELENINOU

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 60 minút |
 | Doba varenie: 40 minút |
Ingrediencie
800 g pravej hovädzej sviečkovice vcelku
(bez palca a prsta na nohe)
1 stredne veľká cuketa
½ baklažánu
1 žltá paprika
1 červená paprika
1 kg zemiakov (varný typ C)
200 ml smotany
70 g masla
30 g hľuzovkového masla
olivový olej
soľ, korenie
Postup prípravy
Pred pečením nechajte mäso aspoň 30 minút odpočívať
pri izbovej teplote. Potom ho z oboch strán osolíme a okoreníme.
a opečte ho na panvici na olivovom oleji, aby sa pekne prepečie.
Keď má zo všetkých strán zlatistú kôrku, prelož ho na plech, do stredu napichni
teplotnou sondou do stredu a vložte ho do predhriatej rúry na pravej strane.
horúceho vzduchu na 160 °C a nastavte sondu na 60 °C.
Medzitým pripravte zemiaky tak, že ich ošúpete, nakrájate na malé kúsky.
a uvarte ich. Mäkké zemiaky zmiešajte s rozpusteným maslom,
hľuzovkovým maslom a teplou smotanou. Podľa chuti osolíme.
Cuketu, baklažán a papriku nakrájajte na rovnako veľké kúsky.
a orestujte ich na panvici s olivovým olejom. Zeleninu dokončíme
dochuťte soľou a korením. Po uvarení nechajte mäso chvíľu odpočívať a potom ho nakrájajte na plátky a podávame so zemiakovou kašou a grilovanou zeleninou.