Recepty KURACIE MÄSO NA PAPRIKE S PEČENOU PAPRIKOU A KYSLOU SMOTANOU
KURACIE MÄSO NA PAPRIKE S PEČENOU PAPRIKOU A KYSLOU SMOTANOU

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 50 minút |
 | Doba varenie: 50 minút |
Ingrediencie
1 kus kuracieho mäsa
soľ
korenie
100 ml slnečnicového oleja
150 g cibule
400 g červenej papriky
80 g
sladká paprika
200 ml smotany
150 g kyslej smotany
4 bobkové listy
Postup prípravy
Kuracie mäso rozrežte na polovicu, aby ste mali oddelené celé stehná a vykostené prsia. Prsia podľa chuti osoľte a okoreňte, posypte sladkou paprikou a pridajte kvapku oleja.Prsia vložte do vákuového vrecka, zabaľte a varte v Sous-Vide 35 minút pri 70 stupňoch.
Stehná osolíme, okoreníme a tiež opečieme na oleji. Potom stehná vyberte a do oleja pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku.
Všetko dôkladne opečte, osoľte, okoreňte a zalejte vodou. Do hrnca vložte kurací skelet, stehná, bobkový list a pomaly varte do mäkka, približne 40 minút. Odstráňte mäso, kosti a bobkový list, rozmixujte omáčku v mixéri alebo môžete použiť ponorný mixér a preceďte ju cez cedidlo. Do omáčky pridajte kyslú smotanu a smotanu na šľahanie a priveďte ju do varu.
Kuracie prsia vyberte z vákuového vrecka a opečte ich na oleji kožou nadol. Stehná a prsia podávajte s omáčkou a ozdobte pečenou paprikou a kyslou smotanou.