E-mailová adresa


HesloZabudnuté heslo


E-mailová adresa


E-mailová adresa


Heslo


Zopakujte heslo


Marhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumom

  • ONLINE DO 23°°
  • PRIHLÁSENIE
  • 6 X ŠTÚDIO
    Bratislava
    Hrachová 14/C, Bratislava
    telefon: +421 949 337 854
    email: info@lightstyle.sk
    po - pia: 9:00 - 18:00
    mimo otváracej doby po dohode
    Praha
    Žitenická 871/7, Praha 9 - Prosek
    telefon: +420 607 094 289
    email: info@lightstyle.cz
    po - pia: 9:00 - 19:00, so: 11:00 - 19:00
    mimo otváracej doby po dohode
    Praha
    Žitenická 871/1, Praha 9 - Prosek
    telefon: +420 607 094 289
    email: info@lightstyle.cz
    po - pia: 9:00 - 19:00, so: 11:00 - 19:00
    mimo otváracej doby po dohode
    České Budějovice
    Rudolfovská 1817/2, České Budějovice
    telefon: +420 722 944 913
    email: info@mielecentercb.cz
    po - pia: 8:30 - 19:00, so: 10:00 - 14:00
    mimo otváracej doby po dohode
    České Budějovice
    Přemysla Otakara II. 87/25, České Budějovice
    telefon: +420 603 330 448
    email: info@lightstyle.cz
    po - pia: 9:00 - 18:00, so: zavřeno
    mimo otváracej doby po dohode
  • KUCHYNE
  • O NÁKUPE
  • DOPRAVA ZADARMO
  • KONTAKT
hľadanie
AEG Online Brand Store
Electrolux Online Brand Store
Franke
Siemens Online Brand Store
Bosch Online Brand Store
Miele Online Brand Store
Lightstyle Výroba kuchyní

Recepty Marhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumom

Marhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumom

Marhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumom
Obtiažnosť: stredná
Počet porcií: 20
Doba prípravy: 60 minut
Doba varenie: 25 minut
Ingrediencie

Ingrediencie na cesto:

245 g plnotučného mlieka
30 g čerstvého droždia
80 g cukru krupice alebo kryštál (možno aj trstinový)
385 g hladkej pšeničnej múky (prípadne možno použiť aj múku špaldovú či časť múky nahradiť múkou celozrnnou)
65 g rozpusteného a mierne vychladnutého masla
1 žĺtok z vajcia od sliepok z voľného chovu
1 lyžica rumu
štipka soli

Ingrediencie na náplň:

cca 15 – 20 marhúľ
300 g plnotučného mlieka
40 g cukru krupice alebo kryštál (možno aj trstinový)
30 g pšeničnej krupice
1 lyžička mletej vanilky (príp. časť cukru nahraďte za vanilkový cukor)
190 g mascarpone

Ingrediencie na posýpku:

80 g zmäknutého masla
80 g cukru krupice alebo kryštál
30 g mletých mandlí alebo plátkov mandlí
30 g mletých alebo nasekaných pistácií
+
rum
maslo
vajcia na potretie
Postup prípravy

Postup na cesto

Do misy od robota nalejeme vlažné mlieko, do neho nadrolíme čerstvé droždie. Ďalej pridáme cukor a metličkou premiešame.
Pridáme preosiatu múku, rozpustené a ľahko vychladnuté maslo, žĺtok, rum a soľ. Začneme suroviny miešať pomocou stierky a akonáhle sa začnú spájať, presunieme misu do robota a za použitia nástavca typu hák nechajte vypracovať cesto - 8-10 minút.
Príp. cesto presunieme na pracovnú plochu a vypracujte pomocou rúk.
Pri presúvaní cesta si poprašíme ruky troškou múky, aby sa nám na ne cesto nelepilo. Cesto presunieme do čistej misy, prikryjeme utierkou a necháme cca 60 minút kysnúť na teplom mieste.

Postup na náplň
V menšom hrnci začneme za stáleho miešania ohrievať mlieko. Najprv pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Pridáme vanilku a potom prisypeme krupicu. Za stáleho miešania ohrievame pokiaľ nevznikne krupičná kaša.
Odložíme nabok a necháme vychladnúť - ak chceme proces urýchliť, presunieme krupicu do studenej nádoby.
K vychladnutej krupici primiešame mascarpone.
Marhule umyjeme, ošušíme a podľa ich veľkosti ich krájame na polovičky alebo na mesiačiky.

Postup na posýpku
Zo zmäknutého masla, cukru a orieškov vytvoríme pomocou rúk posýpku.

Postup na dokončenie
Nakysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche do podoby veľkého plátu v tvare obdĺžnika s hrúbkou 0,5 -1 cm.
Z cesta vykrajujte kolieska s priemerom cca 7 – 8 cm, tie pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na každý koláčik dáme rozprestretú lyžicu krupicovej náplne s mascarpone a na ňu položíme väčšie množstvo marhúľ. Okraje koláčikov môžeme potrieť rozšľahaným vajcom.
Bohato posypeme posýpkou a pečieme v rúre predhriatej na 170 ° C asi 25 minút - horný a dolný ohrev, kým nebudú koláčiky zlatisté.
V menšom kastróliku rozohrejeme cca 100 g a zmiešame ju s cca 50 ml rumu. Týmto každý koláčik pomocou lyžice polejeme.

Fotogaléria

Marhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumomMarhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumomMarhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumom
Spokojný zákazníkProfesionálne poradenstvoSpotrebiče pre slovenský trhKuchynské štúdioVyrábame kuchyne
O spoločnosti
Pre zákazníkov
Recenzie Vstavanespotrebice.sk
Bonus pre našich zákazníkov

Vstavanespotrebice.sk / KITCHEN point - Sme najväčší špecializovaný predajca kuchynských vstavaných spotrebičov a výrobcu kuchynské manufaktúry! Sme Vaši špecialisti vo svete spotrebičov. Hovoríme s Vami 7 dní v týždni, napríklad aj v nočných hodinách.

Rozumieme nielen spotrebičom, ale výrobe celej kuchyne.

Poskytneme Vám to najlepšie poradenstvo pri výbere spotrebičov Siemens, AEG, Bosch, Electrolux a ďalších značiek.

BratislavaHrachová 14/C, Bratislava
PrahaŽitenická 871/7, Praha 9 - Prosek
PrahaŽitenická 871/1, Praha 9 - Prosek
České BudějoviceRudolfovská 1817/2, České Budějovice
České BudějovicePřemysla Otakara II. 87/25, České Budějovice
Instagram   Vstavanespotrebice.sk   Youtube© 2007-2024 2Traders CZ s.r.o.

Novootvorené štúdio v Bratislave. Viac ako 200 spotrebičov na vyskúšanie. Priďte nás navštíviť. Nájdete nás na adrese Hrachová 14/C, Bratislava