Recepty Ravioli plnené bylinkovú ricottou
Ravioli plnené bylinkovú ricottou

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 25 minut |
 | Doba varenie: 4 minuty |
Ingrediencie
Na cesto:
200 g hladkej múky
2 vajcia
1 žĺtok
štipka soli
Na ricottovou náplň:
Hrsť sezónnych byliniek
(my sme použili mätu, pažítku a petržlenovú vňať)
250 g ricotty
50 g Parmesan
soľ, korenie
Šťava z jedného citróna
Postup prípravy
Najprv si pripravíme cesto na ravioli. Múku vysypeme na dosku alebo pracovnú dosku a vytvoríme jamku, do ktorého rozbi vajcia. Nezabudneme pridať aj samostatný žĺtok a dochutiť soľou. Najprv pomocou vidličky premiešame, potom rukami prepracujeme tak, aby vzniklo kompaktné hladké cesto. Cesto vložíme do strojčeka na cestoviny alebo valčekom vyvaľkáme veľmi tenký plát. Pomocou okrúhleho formičky vykrojíme párny počet tvarov. Cesto necháme chvíľku oddýchnuť a pripravíme si jednoduchú náplň, ktorá vznikne zmiešaním ricotty, byliniek, časti Parmesan, soli a korenia. Hotovú náplň pokvapkáme šťavou z citróna, čím docielime sviežosti celej náplne. Pomocou čajovej lyžičky nanesieme doprostred vykrojeného kolieska náplň, priklopíme ďalším vykrojeným kolieskom a dobre pritlačíme, aby nám náplň nikde nevytekala. Vložíme do vriacej vody. Čerstvé ravioli sú za 2 minúty hotové. Servírujeme s maslom a posypané Parmesan.