Recepty Polievka z červenej repy s údeným pstruhom, smotanou a kôprom
Polievka z červenej repy s údeným pstruhom, smotanou a kôprom

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minut |
 | Doba varenie: 90 minut |
Ingrediencie
800 g menšie alebo strednej červenej repy
2-3 šalotky
4 vetvičky čerstvého tymiánu
2 bobkové listy
2 klinčeky
450 ml zeleninového vývaru
200 ml sladkej smotany
150 ml kyslej smotany
200 g filety z údeného pstruha
malý zväzok čerstvého kôpru
morská soľ
Postup prípravy
Umyjeme repu a dáme ju do rúry na perforovaný plech. Varíme v režime Varenie v pare 99 ° C cca 60 minút v závislosti na veľkosti repy.
Medzitým si očistíme a na kocky nakrájame šalotky. Zviažeme do kúska plátna alebo mušelínu tymián, bobkové listy a klinčeky.
Akonáhle je repa hotová a mäkká, olúpeme ju a nakrájanú na kocky dáme do stredného hrnca, pridáme zväzok byliniek, kocky šalotky, vývar, sladkú smotanu, lyžičku soli a polievku približne 10-15 minút prevaríme.
Kyslú smotanu zľahka osolíme, pridáme do nej nasekaný kôpor podľa chuti a premiešame. Pár vetvičiek kôpru si necháme na ozdobu.
Umiestnime údené rybie filety na perforovaný plech a dáme ich do predhriatej rúry na režim Varenie v pare 95 ° C ohriať približne na 2 min.
Vyberieme zväzok korenie z polievky a zvyšný obsah rozmixujeme na hladký krém. Polievku podľa potreby dosolíme.
Rybie filety rozdelíme na šesť porcií. Krémovú polievku servírujeme s lyžicou kôprovej smotany a údeným pstruhom, ozdobenú čerstvým kôprom.