Recepty Letný šalát s trhaným kuracím mäsom
Letný šalát s trhaným kuracím mäsom

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minut |
 | Doba varenie: 70 minut |
Ingrediencie
kurča
2 kuracie prsia
2 veľké cibule
1 PL údené papriky
štipka sušeného zázvoru
limetová šťava
2 strúčiky cesnaku
1 PL trstinového cukru
olivový olej
soľ, korenie
voda alebo pivo na podliatie
šalát
šalát little gem
paradajky
uhorka
olivový olej
balzamiko
sekaná petržlenová vňať
štipka cukru
Postup prípravy
Kuracie prsia si očistíme, dobre osolíme a okoreníme. Opečieme na panvici do zlatista a dáme ich bokom. Cibuľu na kocky orestujeme, pridáme cesnak nakrájaný najemno, zasypeme paprikou, zázvorom a cukrom. Stiahneme z ohňa a vrátime do panvice kuracie prsia. Podlejeme všetko vodou, dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 ° C s parným programom. Ak parnú rúru nemáte, dajte na dno rúry aspoň kastrólik s vodou. Kurča pečieme asi hodinu, často kontrolujeme a podlievame, aby sa cibuľka neprichytila. Časom sa krásne skaramelizuje a dodá mäsu výbornú chuť.
Po hodine by malo byť mäso upečené a malo by sa rozpadať. Mäso roztrháme vidličkou na nitky, malo by to ísť dobre. Zamiešame s cibuľovou zmesou, a ešte pokvapkáme trochou limety.
Nakrájame si šalátové listy, uhorku a paradajka alebo môžeme pridať aj inú zeleninu podľa svojej chuti. Pripravíme si dressing. V mištičke spolu prošleháme olivový olej, balzamikový ocot, posekanú petržlenovú vňať a štipku cukru. Podávame.