Recepty Pečená pastiňáková polievka s chipsy
Pečená pastiňáková polievka s chipsy

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minut |
 | Doba varenie: 30 minut |
Ingrediencie
1 kg paštrnáku (+ dva väčšie kusy navyše na chipsy)
1,2 l pečeného slepačieho alebo kuracieho vývaru
200 ml smotany na varenie (12%)
1 cibuľa
olivový olej, soľ, korenie
Postup prípravy
Očistený paštrnák si rozkrojíme a dáme na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C dozlatista, trvá to asi 20 minút. Trošku pripečený paštrnák nevadí, naopak zvýrazní chuť celej polievky.
Na masle si orestujeme nasekanú cibuľku, pridáme pečený paštrnák a krátko spoločne orestujeme. Potom preložíme do mixéra, zalejeme vývarom a mixujeme dohladka.
Rozmixovanú polievku vrátime do hrnca, prilejeme smotanu a krátko povaríme. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
Z dvoch väčších paštrnák si olúpeme napríklad škrabkou na syr plátky. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a plátky orestujte dozlata z oboch strán. Vyberieme a prebytočný tuk odsajeme papierovou utierkou.
Polievku naložíme do taniera alebo misky, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme čerstvo namletým korením a chipsy.