Recepty Roastbeef s pečenými zemiakmi a domáce tatarkou
Roastbeef s pečenými zemiakmi a domáce tatarkou

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minut |
 | Doba varenie: 50 minut |
Ingrediencie
Ingrediencie
Roastbeef:
1 kg kvetové špičky
800 g zemiakov
200 g mrkvy
rozmarín
2 ČL dijonskej horčice
2 ČL olivového oleja
pár kvapiek worcesterskej omáčky
Na domácej tatarku:
100 g majonézy
1 najemno nasekaná šalotka
najemno nasekaná pažítka
šťava z polovice citróna
2 najemno nasekané kyslé uhorky
1 PL nálevu z uhoriek
petržlenová vňať na posypanie
Postup prípravy
Postup
Mäso osušíme a zviažeme špagátom, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici zo všetkých strán. Potom preložíme do pekáča a pozvoľna pečieme pri 140 ° C, kým teplota v mäse nedosiahne 60 ° C, resp. asi o tri až päť stupňov menej, pretože mäso po vybratí z rúry ešte dôjde.
Zemiaky aj so šupkou umyjeme a nakrájame na osminky, ošúpanú mrkvu na kolieska. Rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, korením a posypeme najemno nasekaným rozmarínom. Pečieme v rúre predhriatej na 220 ° C asi 20 minút.
Medzitým si pripravíme tatársku omáčku. Majonézu zmiešame s uhorkami, šalotkou a najemno nasekanou pažítkou. Dobre osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Mäso nakrájame na tenké plátky (ideálne po úplnom vychladnutí) a podávame s pečenými zemiakmi a domáce tatarkou. Nakoniec zasypeme petržlenom.