Recepty MOTÝLIE LETO GREEN S ORECHOVÝM PESTOM A BYLINKY
MOTÝLIE LETO GREEN S ORECHOVÝM PESTOM A BYLINKY

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minút |
 | Doba varenie: 80 minút |
Ingrediencie
Maslová letná zelenina
200 g farebnej mrkvy (červená, fialová, žltá)
100 g karfiolu
100 g reďkoviek
100 g ružičkového kelu
2 lyžice masla
soľ
korenie
bylinky
Orechové pesto (možno pripraviť vopred)
100 ml olivového oleja
30 g parmezánu
15 g cesnaku
100 g vlašských orechov
20 ml vody (podľa konzistencie)
10 ml vínneho octu
5 g soli
1 g čierneho mletého korenia
Postup prípravy
Očistenú, ošúpanú a umytú zeleninu nakrájajte na väčšie
osolíme, okoreníme a vložíme do vákuového vrecka
s maslom. Zabaľte do 100 % vákuového obalu. Zeleninu položte na
do predhriatej rúry na Sous-Vide a varte pri teplote
95 °C 40-50 minút v závislosti od veľkosti a druhu zeleniny (zelenina
by nemala byť prepečená, ale chrumkavá). Po uvarení zeleninu okamžite
ihneď ochlaďte vo vrecku v ľadovej vode. Potom zeleninu vyberte z
osušte papierovou utierkou a krátko opečte na panvici
na olivovom oleji s kockou masla. Pred podávaním dochuťte soľou a korením.
morskou soľou.
Vlašské orechy opečieme v teplovzdušnej rúre True Hot Air pri teplote 150 °C.
30 minút, pričom orechy počas pečenia premiešavajte. Nechajte orechy
vychladnúť a potom krátko rozmixovať.
Nastrúhajte parmezán a cesnak a zmiešajte ich v miske s orechmi,
olivovým olejom, octom, soľou, korením a vodou.