Recepty BRAVČOVÁ PANENKA S OMÁČKOU CHIMICHURRI A ROLOVANOU ZELENINOU
BRAVČOVÁ PANENKA S OMÁČKOU CHIMICHURRI A ROLOVANOU ZELENINOU

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 45 minút |
 | Doba varenie: 90 minút |
Ingrediencie
Bravčová panenka
4 ks bravčovej panenky à 150 g
1 vetvička tymiánu
olivový olej
morská soľ
čerstvo mleté korenie
Omáčka Chimichurri
50 g hladkej petržlenovej vňate
25 g pažítky
25 g koriandra
1 strúčik cesnaku
2 lyžice citrónovej šťavy
Rolovaná zelenina
2 kapustné listy
2 listy mladej kapusty
5 listov špenátu
3 plátky kalerábu
jarná cibuľka
soľ
korenie
olivový olej
Postup prípravy
Bravčovú panenku pekne očistite, opeprite a vložte do vrecka,
pridajte maslo a vetvičku tymiánu. Zabaľte na 100 %.
vákuovo, aby sa mäso navzájom nedotýkalo. Vložte na gril
do predhriatej rúry na Sous-Vide a pečte pri teplote 65 °C.
90 minút. Po upečení vyberte mäso z vrecka a osušte ho.
papierovou utierkou a krátko opečte na panvici s olivovým olejom.
zo všetkých strán a pred podávaním ochuťte morskou soľou.
Omáčku chimichurri pripravíte tak, že všetko zmiešate a nakoniec pridáte olivový olej, môžete
použiť hmoždíř a tĺčik.
Rolovanú zeleninu pripravíme tak, že ju poukladáme na seba, osolíme, zrolujeme a zviažeme.
pomocou povrázku. Opečte na panvici na olivovom oleji zo všetkých strán,
kým zelenina nezmäkne, dochuťte soľou a korením. Potom zeleninu
rozviažeme a opatrne nakrájame na porcie.
Pred podávaním nakrájajte sviečkovicu na hrubšie plátky, ktoré
ochutíme morskou soľou a podávame s nakrájanou zeleninovou rolkou
pokvapkaná omáčkou chimichurri