Recepty PEČENÉ KRÁĽOVSKÉ TIGRY SO ZELEŇOU, CUKRICA A RHUBARB
PEČENÉ KRÁĽOVSKÉ TIGRY SO ZELEŇOU, CUKRICA A RHUBARB

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 60 minút |
 | Doba varenie: 150 minút |
Ingrediencie
4 králičie stehná (alebo celý králik)
6 cibúľ
1 kg zemiakov (varný typ A, B)
6 bielych paprík
6 paradajok
6 strúčikov cesnaku
6 bobkových listov
10 guľôčok nového korenia
1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
100 ml olivového oleja
vetvička čerstvého oregana alebo ½ čajovej lyžičky sušeného oregana
soľ, korenie
Postup prípravy
Mäso očistite, osoľte a okoreňte.
Stehná vložte do pekáča a nechajte 30 minút odležať.
pri izbovej teplote.
Zemiaky ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky. Preneste ich do
ich do veľkej misy, pridajte paradajkový pretlak, oregano, bobkový list, nové
korenie, celé olúpané strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 50 ml olivového oleja, soľ a korenie.
oleja a dobre premiešajte s mäsom.
Na králičie stehná navrstvíme ochutené zemiaky. Potom nahrubo
nakrájajte cibuľu, papriku a paradajky a poukladajte ich na zemiaky. Navrch položte
pokvapkajte olivovým olejom.
Misku prikryte fóliou, pevne ju uzavrite a vložte do rúry.
na režim vlhkého horúceho vzduchu pri 170 °C na 2 hodiny.
Po uplynutí tohto času odstráňte fóliu a pečte v rovnakom režime.
ďalších 30 minút pre farbu.