Recepty PEČENÉ HUSACIE STEHNÁ NA TYMIÁNE A TEPLÉ ŠALÁT Z ČIERNEJ ŠOŠOVICE
PEČENÉ HUSACIE STEHNÁ NA TYMIÁNE A TEPLÉ ŠALÁT Z ČIERNEJ ŠOŠOVICE

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 50 minút |
 | Doba varenie: 140 minút |
Ingrediencie
4 husacie stehná (alebo celá hus)
čerstvé vetvičky tymiánu
200 g čiernej šošovice Beluga alebo malej zelenej šošovice
2 šalotky
1 mrkva
100 g zeleru (ošúpaného)
2 paradajky (sparené a olúpané)
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice masla
1 PL balzamikového octu
soľ, korenie
Postup prípravy
Husacie stehná osoľte, posypte lístkami čerstvého tymiánu
a nechajte ich hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
Potom stehná položte na mriežku, pod ktorou je plech na pečenie, aby sa mali kde
odtečie šťava z foie gras. Všetko vložte do rúry
nastavte na strednú vlhkosť / vysokú vlhkosť 130 °C
a na 2 hodiny 20 minút.
Predtým, ako je mäso hotové, pripravte šošovicový šalát. Šošovica
očistite ju, vložte do studenej vody a varte, kým nie je mäkká. Približný čas je 20 - 30 minút.
Keď je šošovica uvarená, scedíme ju a pridáme trochu vody.
a časť vody si nechajte bokom.
Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú mrkvu, zeler a šalotku.
Vmiešame nasekaný cesnak, zľahka osmažíme a prilejeme
vodu zo šošovice, ktorú sme si odložili bokom. Zelenina sa krátko
a pridáme samotnú uvarenú šošovicu. Paradajky vyhodíme
stredy, nakrájame na kocky a pridáme k šošovici. Dochutíme
...balzamikovým octom a soľou a rýchlo prehrejeme.
Šalát podávajte teplý s pečenými foie gras.