Recepty PEČENÁ OBUV NA BYLINKY S RUBARBOM NA BAKÓNE A DUSENOU ZELENINOU
PEČENÁ OBUV NA BYLINKY S RUBARBOM NA BAKÓNE A DUSENOU ZELENINOU

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 50 minút |
 | Doba varenie: 60 minút |
Ingrediencie
2 pstruhy, každý s hmotnosťou 200 g
500 g zemiakov (varný typ B)
100 g anglickej slaniny
½ čerstvej brokolice
70 g hrášku
70 g kukurice
maslo
čerstvý tymián
čerstvá bazalka
1 citrón
olivový olej
soľ, korenie
Postup prípravy
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na rovnaké kúsky a zalejeme
do perforovanej nádoby. Osolíme, premiešame a vložíme do
do predhriatej rúry na parný režim 100 °C, čas
30 minút.
Brokolicu nakrájajte na ružičky, opláchnite a vložte k hrášku.
a kukuricou v perforovanej nádobe. Desať minút pred koncom varenia
vložte nádobu do rúry pri rovnakom nastavení.
Pstruha zbavte šupín, osušte a osoľte.
a zvonka. Do brušnej dutiny vložte kúsok masla. V mažiari
...rozotrite lístky bazalky a tymiánu s kvapkou olivového oleja. Výsledok
pesto, preneste pstruha na plech s papierom na pečenie
a pečte v predhriatej rúre pri nízkej vlhkosti 200 °C, čas
15-20 minút.
Medzitým nakrájajte anglickú slaninu na kocky a opečte ju.
na panvici. Keď sa tuk rozpustí, pridajte uvarené zemiaky.
a premiešajte. Osolíme, okoreníme a krátko opečieme.
Uvarenú zeleninu zohrejte na inej panvici s kockou masla.
Podľa potreby ju dochuťte soľou.
Pečené pstruhy podávajte so zemiakmi,
zeleninou a citrónom.