Recepty LAMB CHOPS S BRAMBORAMI HALUŠKY A ŠPENÁT
LAMB CHOPS S BRAMBORAMI HALUŠKY A ŠPENÁT

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 50 minút |
 | Doba varenie: 40 minút |
Ingrediencie
1 kg jahňacích kotliet s kosťou
500 g zemiakov (varný typ C)
200 g hrubej múky
100 g škrobovej múčky
3 vajcia
1 kg čerstvých špenátových listov
100 g masla
100 ml 33 % smotany
2 šalotky
4 strúčiky cesnaku
čerstvý rozmarín
olivový olej
soľ, korenie
Postup prípravy
Zemiaky uvarte a nastrúhajte. V miske ich zmiešajte s vajcami,
...hrubou múkou, škrobom a štipkou soli a vypracujte cesto.
Cesto rozvaľkajte na valčeky s priemerom asi 3 cm a nakrájajte na halušky.
Gnocchi vložte do perforovanej nádoby a vložte do predhriatej rúry.
do pary pri teplote 100 °C, približne 10 minút. Keď sú halušky uvarené
potrieme olivovým olejom.
Odstráňte špenátové stonky, dôkladne ich opláchnite v studenej vode
vodou a osušte. Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku
a cesnakom, pridáme špenát a chvíľu povaríme. Potom pridáme
smotanu, ochutíme soľou a korením a po niekoľkých minútach
stiahnite z ohňa.
Jahňacie kotlety očistíme, potrieme olivovým olejom a osolíme,
korením a posypte lístkami rozmarínu. Kotlety opečieme
na rozpálenej panvici, aby sa osušili. Mäso preložíme na plech, pridáme kotlety
teplotnú sondu do stredu plechu a vložte ho do rúry na
Vlhký horúci vzduch 160 °C, teplotnú sondu nastavte na 58 °C.
Po upečení nechajte mäso niekoľko minút odpočívať,
v prípade potreby zohrejte zemiakové halušky a špenát.
Kotlety nakrájajte na jednotlivé porcie a podávajte.