Recepty VEPŘO KNEDLO ZELO
VEPŘO KNEDLO ZELO

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 45 minút |
 | Doba varenie: 120 minút |
Ingrediencie
1 kg bravčovej krkovičky
500 g bielej kyslej kapusty
100 g údenej slaniny
500 g polohrubej múky
15 g droždia
250 ml mlieka
1 rolka pre starších ľudí
1 vajce
3 cibule
4 strúčiky cesnaku
hladká múka
hrubá múka
bravčová masť
drvená rasca
štipka cukru
soľ, korenie
Postup prípravy
Bravčovú krkovičku očistite, potrite prelisovaným cesnakom,
soľ, korenie a ocot. Do nádoby vložte polievkovú lyžicu sadla
a dve nakrájané cibule. Mäso položte na cibuľu a umiestnite ho do stredu cibule.
do stredu mäsa vložte teplotnú sondu a vložte ho do rúry na nízky stupeň
vlhkosti 150 °C, nastavte sondu na 85 °C alebo pečte
približne 2 hodiny. Počas pečenia cibuľu občas premiešajte,
aby sa zabránilo popáleniu.
Medzitým pripravte kapustu. V hrnci na tuku orestujte nakrájanú kapustu.
cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, trochu rozdrvenej
kmín a podusíme. Kapustu scedíme (nálev odložíme bokom), nakrájame ju
a pridajte do kastróla. Zalejte nálevom z kapusty a pomaly varte,
V prípade potreby pridajte vodu. Keď je kapusta takmer mäkká,
zľahka poprášte hrubou múkou a ochuťte cukrom,
osolíme a niekoľko minút povaríme.
Uvarenú krkovičku vyberte na dosku na krájanie a odstráňte tuk.
v hrnci na číry tuk. Potom ju poprášte múkou, nalejte do nej
vody alebo vývaru a po 20 minútach omáčku preceďte.
a dochuťte soľou.