Recepty ROLE KURČAT S RHUBARB, ŠPINAVA A CIBUĽA
ROLE KURČAT S RHUBARB, ŠPINAVA A CIBUĽA

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 50 minút |
 | Doba varenie: 60 minút |
Ingrediencie
1 celé kurča
300 g vykostených kuracích stehien bez kože
200 g anglickej slaniny
50 ml smotany
1 vaječný bielok
1 kg zemiakov (varný typ B)
500 g čerstvého baby špenátu
1 cibuľa
100 g masla
olivový olej
soľ, korenie
Postup prípravy
Kuracie stehná nakrájajte na menšie kúsky, osoľte a okoreňte,
pridajte bielok, smotanu, 50 g rozpusteného masla a krátko
krátko premiešajte. Všetky zložky by mali byť studené, takže budeme mať
je hladšia a lepšie priľne k mäsu.
Očistené kurča vykostite a položte ho na dosku na krájanie kožou nadol,
dochuťte soľou a korením. Na kuracie mäso položte plátky anglickej slaniny.
...a rozšíri sa pomocou mäsového fágu. Opatrne zrolujte a prepravte
kuchynským špagátom. Rolku potrite zvyšným
rozpustené maslo a osolíme.
Ošúpané zemiaky nakrájajte na mesiačiky a poukladajte ich na plech na pečenie.
s papierom na pečenie, pridajte nakrájanú cibuľu a osoľte. Posypte
olivovým olejom a premiešajte. Umiestnite do stredu zemiakov
kuracieho roládu, vložte do stredu mäsa teplotnú sondu
a vložte do rúry na nízku vlhkosť 180 °C, teplotná sonda
nastavte na 75 °C alebo pečte približne pri 60 °C.
minút. Po upečení nakrájajte roládu na plátky a pridajte ju k horúcim zemiakom.
opatrne vmiešajte umytý a osušený čerstvý špenát.