Recepty PEČENÉ PURPLE PEBBES S DOMÁCOU BAGETOU
PEČENÉ PURPLE PEBBES S DOMÁCOU BAGETOU

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 40 minút |
 | Doba varenie: 125 minút |
Ingrediencie
1,5 kg mäsitých bravčových rebier
1 polievková lyžica plnotučnej horčice
1 polievková lyžica worcestrovej omáčky
1 čajová lyžička drvenej rasce
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička medu
1 lyžička sušených chilli papričiek
100 ml piva
500 g hladkej múky
50 g slnečnicových semienok
300 ml vlažnej vody
20 g droždia
rastlinný olej
soľ, korenie
Postup prípravy
Z horčice, worcesteru, drvenej rasce, strúhaného cesnaku, medu,
chilli a pivo, pripravte marinádu, v ktorej sa rebrá nechajú
v ideálnom prípade do nasledujúceho dňa.
V miske zmiešajte droždie, trochu múky a 100 ml vlažnej vody.
Vzniknutý kvások vlejte do zvyšku preosiatej múky, pridajte štipku
Podľa potreby pridajte štipku soli a zvyšnú vlažnú vodu. Vypracujte sa
vypracujte hladké cesto a vmiešajte slnečnicové semienka. Z cesta
vyvaľkajte dve rovnako veľké bagety a preložte ich na plech na pečenie
na plech, narežte po dĺžke bagety, vrch posypte múkou a nechajte ich
pod utierkou aspoň pol hodiny. Po vykysnutí vložte bagety
pečte v predhriatej rúre na teplovzdušnom nastavení na 200 °C,
30-35 minút.
Rebierka z marinády presuňte do rúry na mriežku a položte pod ne
na plech a pečte pri nízkej vlhkosti 160 °C, čas cca.
90 minút.
Rebierka podávajte s domácou bagetou