Recepty PEČENÉ CANDATE , KARFIOLOVÉ SUFLÉ A GRILOVANÁ ŠPARGĽA
PEČENÉ CANDATE , KARFIOLOVÉ SUFLÉ A GRILOVANÁ ŠPARGĽA

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minút |
 | Doba varenie: 50 minút |
Ingrediencie
4 filety šťuky bez kosti a kože (každý váži približne 150 g)
½ karfiolu
8 zelených alebo bielych šparglí
100 ml smotany na šľahanie (33 %)
4 vajcia
2 lyžice masla
olivový olej
štipka muškátového kvetu
soľ, korenie
Postup prípravy
Špargľu umyte, na koncoch odrežte asi 0,5 cm.
veľké zdrevnatené kusy a pripravenú špargľu vložte do perforovanej
kontajner. Karfiol rozdeľte na malé ružičky a vložte ich do druhého
perforovaná nádoba. Obe vložte do predhriatej rúry na
Varte v pare pri teplote 100 °C 12 minút. Odstráňte špargľu
po 5 minútach a nechajte vychladnúť.
Keď je karfiol hotový, preložte ho do menšej nádoby.
vyložené papierom na pečenie a nalejte krém, ktorý sme
s vajcami, muškátovým orieškom, soľou a korením. Umiestnite stránku .
v predhriatej rúre pri 180 °C
približne 30 minút.
Kôžu na filé zo šťuky jemne narežte, aby sa pri pečení
a dochuťte soľou. Potom rybu opečte na teflónovej panvici
na olivovom oleji - kožou nadol 3 minúty, potom ich otočte.
a ešte chvíľu, asi 2 minúty, opekajte. Ku koncu pridajte špargľu
a všetko spolu zohrejte.
Podávajte s karfiolovým suflé a pečenou špargľou.