Recepty JABLKOVÉ KVASNICOVÉ KOLÁČE
JABLKOVÉ KVASNICOVÉ KOLÁČE

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 90 minút |
 | Doba varenie: 20 minút |
Ingrediencie
250 g hladko mletej špaldovej múky
250 g hladkej múky
250 ml mlieka
20 g čerstvého droždia
50 g trstinového cukru
štipka soli
100 g masla
1 vaječný žĺtok
1 vajce na potieranie
Na náplň:
4 veľké jablká
3 polievkové lyžice medu
1 organický škoricový cukor
50 g hrozienok
Rozpadnúť sa:
40 g masla
50 g polohrubej múky
20 g trstinového cukru
Postup prípravy
Z vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia pripravte kvások, čo trvá asi 5 minút.
V miske zmiešajte obe múky, štipku soli, rozpustené maslo a žĺtok. Kvások pridajte ako posledný. Pomocou valčeka vypracujte hladké cesto, povrch jemne poprášte múkou, prikryte čistou utierkou a nechajte hodinu kysnúť. Medzitým si pripravte náplň. Jablká dôkladne umyte, nastrúhajte na hrubom strúhadle, pridajte med, škoricový cukor a hrozienka.
Z cesta vytvorte dva alebo tri valčeky, z každého postupne odkrajujte kúsky, vytvarujte z nich guľky a \\\"sploštite\\\" ich. Okraje potrite rozšľahaným vajcom a uprostred do stredu dajte jablkovú náplň a na vrch trochu omrviniek. Položte ich na plech s papierom na pečenie. Koláčiky sa zmestia na dva plechy, vložte ich do predhriatej rúry na 2. a 4. miesto. Pečte v režime teplovzdušného pečenia s funkciou SteamBake pri teplote 200 °C približne 20 minút.