Recepty Kakaové parené buchtičky s vanilkovým krémom
Kakaové parené buchtičky s vanilkovým krémom

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 130 minút |
 | Doba varenie: 30 minút |
Ingrediencie
Cesto:
550 g polohrubej múky
20 g kakaa
50 g práškového cukru
1 vajce
300 ml mlieka
20 g čerstvého droždia
Štipka soli
Biela čokoláda, maliny a džem na plnenie
Krém:
500 ml mlieka
3 žĺtky
40 g kryštálového cukru
20 g kukuričného škrobu
vanilka
Postup prípravy
Z droždia, trochy vlažného mlieka a cukru pripravte kvások a nechajte ho asi 15 minút kysnúť.
Múku, kvások, zvyšok mlieka, cukor, vajce, kakao a soľ vymiešame v kuchynskom robote na hladké cesto.
Cesto vyklopíme na dosku, rukou ho premiešame, vytvarujeme do tvaru bochníka, jemne poprášime múkou a necháme kysnúť asi 1 hodinu.
Vykysnuté cesto položte na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkajte ho na obdĺžnik hrubý asi 0,5 cm.
Rozdeľte ho na 8 rovnakých častí. Do stredu dajte kúsky bielej čokolády, maliny a trochu džemu a vytvarujte bochníky.
Buchty prelož na plech vystlaný papierom na pečenie a nechaj ich kysnúť prikryté utierkou asi 30 minút.
Plech s buchtami vložte do studenej rúry a nastavte ju na 100 °C a plnú paru alebo program Knedle. Varte ich v pare 30 minút.
Ak nemáte parnú rúru, môžete ich variť klasicky v parnom hrnci alebo na parnom hrnci.
Medzitým uvarte smotanu. V troche mlieka rozšľahajte škrob, cukor, vajcia a vanilku. Zmes vlejte do horúceho mlieka a varte, kým nezhustne.
Kakaové parené buchtičky podávajte s horúcim vanilkovým krémom.