Recepty MÄSOVÁ ŠTRÚDĽA SO ŠALVIOU A HUBAMI
MÄSOVÁ ŠTRÚDĽA SO ŠALVIOU A HUBAMI

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 120minút |
 | Doba varenie: 40 minút |
Ingrediencie
Cesto
250 g hladkej múky
125 g masla
štipka soli
7 g sušeného droždia
2 polievkové lyžice octu
3 polievkové lyžice kyslej smotany
Plnenie
800 g bravčovej panenky
soľ
korenie
400 g nakrájanej slaniny
150 g strúhanky
50 g šalvie
200 g húb
100 g sušených hríbov
60 g cibule
80 g masla
1 vajce
1 vetvička tymiánu
Postup prípravy
Do preosiatej hladkej múky nalejte teplé maslo, pridajte soľ, sušené droždie, ocot, kyslú smotanu a 4 lyžice teplej vody. Všetko dajte do misy a pomocou hnetača vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte odpočívať pri izbovej teplote asi hodinu a pol.
Sušené hríby namočte do teplej vody. Huby nakrájajte na plátky a orestujte ich na masle. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a 50 gramov slaniny. Všetko dôkladne opečte, osoľte, okoreňte a pridajte nakrájané sušené šampiňóny. Bravčovú panenku osolíme a okoreníme.
Odpočinuté cesto rozvaľkajte na tenký plát, posypte ho strúhankou, poukladajte plátky slaniny a pridajte hubovú zmes. Na huby položte bravčovú panenku a šalviu. Cesto pevne zabalíme ako na štrúdľu, potrieme rozšľahaným vajíčkom a jemne poprepichujeme vidličkou. Obal pečte približne 35 minút pri teplote 185 stupňov (tak, aby sviečková mala v jadre 60 stupňov). Obal vyberte z rúry, nechajte ho odpočívať a nakrájajte ho na plátky.