Recepty Pečená sviečková, omáčka z červenej repy a petržlenovej vňate.
Pečená sviečková, omáčka z červenej repy a petržlenovej vňate.

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minut |
 | Doba varenie: 30 minut |
Ingrediencie
bravčová panenka
slanina
soľ
korenie
bylinky
červená repa
med
vínny ocot
creme fraiche
dijónska horčica
petržlenová vňať
mandle
olivový olej
citrónová šťava
Postup prípravy
Rúru predhrejte na 160 °C.
Sviečkovú potrite dijonskou horčicou, zabaľte do slaniny, opečte na panvici alebo na indukčnom grile z každej strany a vložte do predhriatej rúry, pričom pomocou sondy na pečenie nastavte vnútornú teplotu sviečkovej na 56 °C.
Po dosiahnutí tejto teploty vo vnútri mäsa nás rúra upozorní a my sviečkovicu vyberieme.
Červenú repu uvarte, ošúpte a nakrájajte na kocky. Marinujte so soľou, korením a medom s bylinkami, vložte do rúry na program Gril s cirkuláciou vzduchu a pečte približne 1 hodinu.
Po upečení ich premiešajte s creme fraiche.
Petržlenovú vňať odstráňte, listy otrhajte, pridajte olej, mandle, horčicu, med, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Všetko dobre premiešajte, aby vznikla hustejšia konzistencia. Táto omáčka sa hodí k akémukoľvek pečenému mäsu.
Podávajte, dobrá chuť!