Recepty Losos varený v pare so zeleninovým šalátom a pošírovaným vajcom
Losos varený v pare so zeleninovým šalátom a pošírovaným vajcom

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 10 minut |
 | Doba varenie: 20 minut |
Ingrediencie
600 g filety z lososa
zväzok rukoly
pol hlávky ľadového šalátu
300 g cherry paradajok
1 šalátová uhorka
hrsť čiernych olív
150 g mozzarelly
4 vajcia
1 PL medu
1 citrón
extra panenský olivový olej, soľ, korenie
Postup prípravy
Najskôr si pripravíme vajíčka. Štyri akékoľvek mištičky vyložíme potravinárskou fóliou tak, aby presahovala cez okraje. Fóliu potrieme olivovým olejom. Do každej mištičky rozbi vajíčko, osolíme a fóliu starostlivo zaviažeme kuchynským povrázkom.
Lososa si opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Filet potrieme olivovým olejom, osolíme a preložíme na plech s papierom na pečenie. Do stredu mäsa zapichneme teplotnú sondu. Vajíčka vyberieme z misiek a položíme ich na plech k rybe. Dáme do predhriatej rúry na režim Varenie v pare 80 ° C, sondu nastavíme na 60 ° C.
Všetku zeleninu umyjeme, nakrájame a premiešame v mise. Z medu, citrónovej šťavy a 70 ml olivového oleja vyšľaháme hladký dresing, dochutíme soľou a korením a zmiešame so šalátom. Lososa po uvarení rozoberieme na plátky. Vajíčka opatrne vyberieme z fólie. Šalát naservírujeme na tanier, pridáme porciu lososa, pošírované vajce a na plátky nakrájanú mozzarellu. Pokvapkáme olivovým olejom a môžeme podávať.