Recepty Batátové tortilly
Batátové tortilly

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 35 minut |
 | Doba varenie: 55 minut |
Ingrediencie
Na tortily:
3 sladké zemiaky
1 hrnček špaldovej múky
1 ČL soli
Na salsu:
2 olúpané avokáda
2 šalotky
1 limetka
strúčik cesnaku, malá cherry paradajky, korenie, chilli vločky
Na náplň:
400 g varených fazúľ
250 g kukurice, čerstvý koriander
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 200 ° C. Zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme do zmäknutia približne 45 minút. Upečené sladké zemiaky necháme vychladnúť.
Nakrájame avokádo spoločne s cherry paradajkami a šalotkou a všetko si vložíme do mixéra, pridáme nasekaný koriander, rozdrvený cesnak, chilli, soľ, korenie a limetkovú šťavu. Zmes mierne zmixujeme tak, aby vznikla salsa.
Upečené sladké zemiaky ošúpeme. Osolíme ich a v mise roztlačíme na kašu. Pridáme špaldovú múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 7 častí a každú z nich vyvaľkáme na tenké plátky.
Tortily si opečieme na suchej panvici po oboch stranách a potom ich schováme pod čistú utierku, aby vydržali teplé na podávanie.
Ešte teplé tortilové placky si naplníme pripravenou salsou, fazuľou a kukuricou. Na záver môžeme osviežiť extra dávkou limetkovej šťavy, čerstvými lístkami koriandra alebo nakladanou cibuľou.