Recepty Jahňacie pečienka s bylinkami a vínnou omáčkou
Jahňacie pečienka s bylinkami a vínnou omáčkou

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 40 minut |
 | Doba varenie: 160 minut |
Ingrediencie
2 kg jahňacieho mäsa bez kosti
1 PL olivového oleja
morská soľ, mleté korenie
1 šálka červeného vína
10 strúčikov cesnaku (nelúpaných)
2 PL francúzskej horčice
6 vetvičiek rozmarínu
6 vetvičiek tymiánu
1 šálka kuracieho vývaru
4 PL hnedého cukru
1 PL masla
Postup prípravy
Vo veľkej mise si dôkladne premiešame 2 lyžice cukru, olej, horčicu, soľ a korenie. Pridáme jahňacie mäso a necháme ho 20 minút marinovať.
Jahňacie mäso prichytíme kuchynskou niťou a položíme ho kožou nahor do veľkej nádoby na pečenie. Pridáme cesnak, rozmarín a vetvičky tymianu, marinádu a vývar.
Potom jahňacie posypeme zvyšným cukrom. Mäso pečieme pri nízkom nastavení pary s teplotou 180 ° C, kým vnútorná teplota nedosiahne 54 až 60 ° C, približne to bude 2 hodiny a 20 minút.
Keď je mäso upečené, šťavu z pekáča prelejeme do rajnice a pridáme 1 šálku červeného vína. Ochuťte soľou a korením. Omáčku varíme pri miernej teplote 10 minút. Medzitým dáme do panvice 1 lyžicu masla a trochu olivového oleja a mäso prudko opečieme pri vysokej teplote, aby bol jeho povrch sfarbený dozlatista.
Mäso nakrájame na tenké plátky a podávame s vínnou omáčkou.