Recepty Roastbeef s tymianový majonéz, citrusy a tapenádou z olív
Roastbeef s tymianový majonéz, citrusy a tapenádou z olív

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minut |
 | Doba varenie: 45 minut |
Ingrediencie
500 g kvalitnej roštenky
soľ, korenie
2 PL dijonskej horčice
1 PL Worcesteri
1 dl repkového oleja
150 ml majonézy
3 vetvičky tymiánu
1 ks little gem šalátu
8 ks sušených paradajok (2 na porciu)
1 dl paradajkového octu (možno nahradiť vínnym)
1 ks pomaranča
100 g olív Taggiasca
50 g sušených paradajok
4 ks kvalitného chleba
Postup prípravy
Roštenka si osolíme a okoreníme, pridáme horčicu, worcester, olej a necháme deň priklopené v chladničke marinovať.
Panva si rozpálime a mäso sprudka opečieme po všetkých stranách a vložíme do rúry, pečieme v režime Pravý horúci vzduch na 110 ° C. Teplotnú sondu na meranie teploty v jadre mäsa nastavíme na 55 ° C. Akonáhle sonda zvukovým signálom oznámi, že vo vnútri mäsa je nami stanovená teplota, vyberieme z rúry, zaťažíme a necháme v chladničke vychladnúť.
Vezmeme šalát little gem a pokvapkáme ho šťavou z celého pomaranča, pridáme olivový olej a soľ, premiešame, vákuovo zabalíte a necháme marinovať.
Do majonézy zamiešame nasekaný tymián a hrubý korenie. Potom si vezmeme olivy a sušené paradajky rozmixujeme najemno.
Chlieb si opečieme po oboch stranách a skladáme jednotlivé vrstvy - mäso s tymianový majonézou, dva kusy sušených paradajok, marinovaný šalát, navrch tapenády z olív a priklopíme.