Recepty Tichomorské poňatie šalátu caesar
Tichomorské poňatie šalátu caesar

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 10 minut |
 | Doba varenie: 20 minut |
Ingrediencie
1/2 šálky oleja Achiote
1 mrazený bochník kukuričného chleba
morská soľ
2 PL čerstvých nasekaných listov koriandra
dresing
1/2 šálky strúhaného syra Paipa (alebo Grana Padano)
2 PL praženého cesnaku
2 PL skorocelového octu (alebo jablčného octu)
1 PL dijonskej horčice
30 g údeného toyo
1 žĺtok
4 PL citrónovej šťavy
4 PL pomarančovej šťavy
1/2 šálky olivového oleja
ŠALÁT
3 hlavičky rímskeho šalátu
morská soľ
18 veľmi tenkých hoblín syra Paipa
Postup prípravy
krutóny
chlieb si nakrájame na veľmi tenké plátky. Olej zohrejeme, aby bol horúci, ale aby sa nepřepaloval, pridáme kúsky chleba a opražíme je po oboch stranách. Posypeme soľou a koriandrom. Odstavíme a nadbytočný olej odstránime obrúskom.
dresing
Zmiešame syr, pražený cesnak, ocot, horčicu, toyo a žĺtok a šľaháme, kým sa nevytvorí hladká a jednoliata pasta. Pridáme citrónovú a pomarančovú šťavu a ešte chvíľu šľaháme, aby sa zmes spojila. Priebežne prilievame olej, aby sa vytvorila emulzia. Ochutíme podľa potreby.
Na dokončenie šalátu oddelíme listy rímskeho šalátu a poukladáme ich na servírovací tanier, pokvapkáme ich dressingom, na listy položíme plátok chleba a ozdobíme hoblinkami syra Paipa.