Recepty Ostriež nílsky s paradajkami a olivami taggiasca
Ostriež nílsky s paradajkami a olivami taggiasca

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 25 minut |
 | Doba varenie: 20 minut |
Ingrediencie
4 filety ostrieža nílskeho (alebo iné biele ryby)
400 g konzerva celých konzervovaných paradajok (môžu byť aj drvená)
3 bobkové listy
3 strúčiky cesnaku olúpaný, na plátky nakrájaný,
1 PL olivového oleja
2 PL balzamové redukcia
2 PL olív taggiasca, morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie
Na servírovanie:
orestované mandličky
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 200 ° C na program horúci vzduch. Vezmeme zapekacej nádobu, do ktorej vložíme trochu olivového oleja, konzervu celých paradajok a ľahko si ich pokrájame alebo podrvíme vareškou. Na paradajky nasypeme pokrájaný cesnak, pridáme bobkové listy, rovnomerne rozložíme olivy aj balsamiko, ľahko posolíme a prípadne i okoreníme podľa chuti.
Na tento základ položíme umyté a osušené filety, ľahko ich osolíme z vrchnej strany, potrite kvapkou oleja alebo oleja z týchto výnimočných olív taggiasca a dáme piecť do rúry na 20 minút.
Tip 1: Tieto filety sú takmer vysoké ako filety divého lososa, ak by ste napríklad použili pstruha, zubáča a alebo iné tenšie filety, skráťte úmerne dobu pečenia.
Tip 2: K tomuto receptu sa hodí snáď každá príloha. Vďaka paradajkovej omáčke aj suché prílohy, ako je quinoa, kuskus, bulgur, ryža, ale aj zemiaky.