Recepty Krevety v koriandra s grepom a marinovanou rukolou
Krevety v koriandra s grepom a marinovanou rukolou

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minut |
 | Doba varenie: 20 minut |
Ingrediencie
400 g obrích kreviet
1,5 dl olivového oleja
50 g čerstvého koriandra
30 g červeného kari
100 ml kokosového mlieka
20 g čerstvého chilli
1 ks citrónovej trávy
1 ks citróna
200 g rukoly
200 g ružového grepu
4 ks žemlí na hotdog
100 ml majonézy
Postup prípravy
Krevety si olúpeme, zbavíme črievka, osolíme a spolu s 0,5 dl olivového oleja vložíme do vákuovacieho vrecka. Vákuovo zabalíte a dáme do predhriatej rúry na režim Varenie v pare 68 ° C, čas 12 minút. Na panvici si rozpálime olivový olej a pridáme chilli, citrónovú trávu, červené karí, nasekaný koriander a zalejeme kokosovým mliekom. Zmes zredukujeme, pridáme krevety varené v pare, prehrejeme, aby sa prepojili chute a necháme vychladnúť.
Rukolu si pokvapkáme olivovým olejom spoločne s citrónovou šťavou a riadne promarinujeme. Ďalej si rozpolíme žemle a vložíme do rúry, ktorú nastavíme na režim Veľkoplošný gril a opečieme po oboch stranách cca 3 minúty na 190 ° C. Na žemľu kladieme marinovanou rukolu, krevety s omáčkou, filé (iba dužinu) ružového grepu, pridáme lyžičku majonézy a priklopíme.